Llull apartment by YLAB Arquitectos

November 11, 2019

The project consisted of the remodel of an apartment located in a modern residential building inside the Diagonal Mar Park, a few meters from the beach. 

 

Designed by YLAB Arquitectos Barcelona

Photographed by YLAB Arquitectos Barcelona

 

The owners, a couple in love with Barcelona, wanted to refurbish this apartment to enjoy the proximity to the sea and the quietness of this part of the city. They wanted to convert their two bedroom apartment into a comfortable and functional one bedroom home while having the main areas connected and open to the terrace through a spectacular window with views to the park and the sea.

Ylab Arquitectos proposed a complete new layout, prioritizing the communal space formed by the kitchen and the living room, aligned with the master bedroom along one large window.

The apartment achieves maximum storage due to the large floor-to-ceiling cabinetry along the perimeter and in substitution of the partition walls. The oak wood cabinets alternate with white lacquer wall cladding, that allow for a flush installation of the swinging doors and hide the sliding doors. This allows for the different spaces to be separated in a subtle way. The wood and lacquer woodwork by Gurdó, combine to perfection with the Ondo natural oak parquet by Admonter.

The white lacquered cladding starts at the entrance and connects with the kitchen, separated by a pivoting door with JNF fittings. The custom-made kitchen is equipped with kitchen appliances such as the Novy Pure Line hood and the Franke Crystal Line sink and tap. The shelves in the back splash are decorated with Normann Copenhagen and Hay pieces by Möbler. The central white kitchen island features black stools by Aytm and ceiling lamps provided by Delta Light. The kitchen extends to the living room and the terrace, separated by a central element that hides a structural column and frames the sea view at the rear.

The living room is aligned with the master bedroom along a large window consisting of several windows cladded with a perimeter graphite frame. This frame connects with the finish in the terrace, enhances the view and simultaneously hides the Delta Light lamps and motorized Silent Gliss blinds. This interior façade is flanked by plants in self-watering planters by Hobby Flower.

The living room is furnished with a grey sofa next to a Milan floor lamp, under select art pieces by Claudia Valsells. On top of the Francisco Cumellas rug, two Aytm poufs, a Vitra lounge chair and a low table by Sanna Völkers complete the furniture set.

The master bedroom, featuring a reading corner with a Sibast chair and a Cumellas rug, is decorated with textiles by Materia. A closet area towards the back leads to a white stoneware tile cladded bathroom with a suspended oak sink and faucets by Cristina.

The terrace floor and custom-made planters are finished in bush hammered graphite stone. It is furnished with leather BKF lounge chairs by Isist, an exterior rug by Francisco Cumellas and hidroplanters by Hobby Flower.

The project features a minimally designed Livinglight Air by Bticino and the Valena Next with Netatmo by Legran control system. The architectural lighting is by Deltalight.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload