top of page

Shenzen ZhongJing, Financial Innovation Centre by PleasantHouse Design


“When people create environment, the environment also makes people.” – Karl Marx


The Project is seated in Shenzhen High-Tech Industrial Park, a start-up base at the forefront of the city. In the light of the booming, day-and-night bustling and fiercely competitive financial markets, PleasantHouse design team intends to create for businesses a simple, elegant and stylish office environment, where people involved feel refreshed and released from all stress amid the purely balanced atmosphere, enjoying pleasure even in work.


Designed by PleasantHouse Design

The property is located at the 24th and 25th floors of the building. Against the sweeping views, the original indoor space is structured in a seemingly cramped manner. After further considerations, the design team fully utilizes the interior partial raised space and two-sided sloped roof, and makes reasonable arrangement of flow for the plane layout. By managing the cadence with proportion and dividing views with lines, the office space is given with due harmony and order.

The overall space manages to offer more relaxing and quiet and less flashy. It emphasizes the use of pure materials to reflect the taste and neat lines to broaden