top of page

ZIKZAK Architects | Creative Levelstudio space


ZIKZAK Architects have completed work on the office project for an architecture and design firm Levelstudio in Kazakhstan. The design of "Levelstudio space" was a real co-creation, because the client was also a co-designer of the space. In the process of work there was a magnetic connection with the customer and understanding from the word go.

 

Designer: ZIKZAK Architects / Levelstudio


Architectural firm Levelstudio wanted not just a stylish modern office, where effective work will be in full swing. First, the customer saw a workspace that would create conditions for the interaction of knowledge and ideas. An office – creative workshop with large shelves with samples of design materials and professional books – this is how the client saw the concept of the project. The founder of the company wanted their office through interior design to reflect creativity, originality, ideology and close symbiosis between employees. The team also noted the importance of an ideal terrace as a cozy recreation and reloading area.

The 100 m2 workspace will include an open space, a meeting room, a terrace, a storage room, a kitchen and bathrooms with showers. All premises were planned ergonomically and with the most convenient logistics.


Designers created an environment that reflects the character of the architectural bureau. The corrugation, a tube that interprets the ideological thread, the search for meaning, the path to the goal, became a cross-cutting symbolic idea. It meets the visitor at the entrance to the office and accompanies him throughout the premises. In the open space area, the corrugation is freed, untangled to give more space for ideas and inspiration. In other zones it is tied in a knot, symbolizing the intersection, unification of thoughts, ideas, powerful concentration of energy. The knot hints at close communication between colleagues and with clients. Corrugation is realized in the form of a decorative lamp under the ceiling, which continues in each zone.


The space is made in a minimalist style, with calm pastel colors. The core is a rich accent cobalt blue, which plays in contrast to the neutral pastel shell. Blue is used for the floor in the recreation area, wardrobe partition, kitchen wall and elements in the bathrooms. A lot of space is allocated for shelving for books and samples of materials. Modern minimalist furniture, elements made of recycled plastic and idealized reinforcing mesh emphasize the sense of style and progressiveness of the team that lives its creative life in this office.


The office zoning is delicate and relaxed to create a sense of unity and togetherness. The open workspace occupies most of the premises. A compact transit area leads to the kitchen and the meeting room, separated by a glass partition curtained with a textile screen. The area of material samples demonstration is accentuated by intense but soft lighting to make the team's viewing as comfortable as possible.


The kitchen and meeting room have access to a cozy aesthetic terrace. It is visible through the large panoramic glazing from both rooms and the proximity to it is at the same time their advantageous feature. After all, it is pleasant to contemplate the landscapes that open from it or go directly from the kitchen to a cozy terrace with a cup of coffee. This zone should be a place of strength and reloading, so it is designed as cozy and without unnecessary details as possible.


Work on the Levelstudio office was creative and coordinated both by the customer and the ZIKZAK Architects team. Designers are proud of the result and are honored to be the creators of an exemplary workspace for colleagues in their field.

Recent Posts
bottom of page