Quantum Hub Karting Club by Zen-In Architects


Commercial spaces most directly reflect the vitality of cities and human aspirations and best reflect the current consumer mentality and social formations. In the context of such rapidly changing times, we attempt to explore such current aspirations and spatial narrative strategies.

 

Client: Quantum Hub Karting Club

Designer: Zen-In Architects


01[Trace the source and ask the way]


Find the crux of the space The project is located in the new wind mall in Shangcheng District, Hangzhou, with an indoor area of about 2,900 square meters. The kart track extends the original theme park phase II function, with an independent entrance and a connection to the original function. The whole site is divided into two parts by the existing access between the functional service area and the kart track area, but the functional area has a lower floor height and wider access. The track section forms an indoor bridge due to the need to utilize the site and floor height issues fully. These two traffic spaces will be the soul of the whole site.


02 [Intervention Juxtaposition]


Narrative triggered by function The service area and the track area carry the contradictory states of slow and fast, calm and intense. We implanted a time tunnel in the service area, which is both a spatial division and a functional integration and a guide for clues. The tunnel divides the 8-meter wide area into two, and the two parts of space are intertwined and flowing. Time tunnel connects each functional room, increases the scale of the original functional entrance, and becomes integral with the entrance of the room, solving the problem of low floor height of the function room and the upper equipment room.


We link the façade of the equipment room with the top surface of the functional space to form a whole flowing entrance effect. In order to make full use of the site, the race car departure area is set in the middle of the site, so the bridge space triggered by the function emerges, which makes the whole experience interesting and injects the spirit of space at the same time. The bridge space consists of three parts: the entrance, the bridge, and the starting area intervening in the space with a complete huge shape, which not only meets the functional needs but also has visual guidance and experience. The overall sense of experience from the tunnel service area to the track area is calm, slow, fluctuating, excited, and thrilling, roaming through the whole site.


03 [Component syntactic]


Fragmentation of wholeness The bridge space consists of three parts, the stairs at the entrance with a light band to form a ceremonial entrance, and the width at the platform gives customers a space to stay and take pictures. At the same time, it is the only place where you can watch the race from a high position. Due to the limitation of the whole height, more space is left for the second-floor platform based on meeting the limitation of the racing access, and the bridge railing extends to the departure area with the staircase, which also becomes part of the track baffle. The top shape of the departure area extends to the upper part of the bridge through the change of the arch height and becomes the top shape of the whole bridge space, which keeps changing according to the height requirement.


04 [Color as a picture]

We are more looking forward to the sense of contrast and illusion under different color spaces, and the mutual abstract perceptual system can better stimulate the nerves to think about the state of our environment. In terms of color, the service and bridge spaces are dominated by white, supplemented by red. The columns become part of the space guidance signage system in the track space, and on the side facing the track, we set up red linear lights as lighting accents and guidance. At the top, we designed a blue-green surface light source, whose path is the same as the track, to become the main visual guide light and the most influential factor in the color of the whole space. The contrast and blend between this blue-green surface light source and the white light source can better introduce the ambient color of both spaces to the rest of the space.



Recent Posts