NIO Space 2.0 Rebranding at Beijing Shine Hills by MOC DESIGN OFFICE


A car dealership is conventionally located far from the urban community since its target group has specific intention of purchase, yet which brings certain limits.


The world’s leading smart electric car company NIO joins hands with MOC Design to create the new generation of “NIO Space”. With exquisite and warm high-tech design, it builds a pleasant lifestyle space for the surrounding communities in the city.


Designed by MOC DESIGN OFFICE

Photographed by Archi Translator, NIO


The automotive sales model is reconstructed by modern thinking. NIO Space attempts to demonstrate its professionalism while communicating its warmth to visitors. It is not just a car showroom, but also the third space for users to enjoy family leisure.

The façade of the building is made from silver aluminum panels. The interior can be dimly seen through the windows as if it is a futuristic “space box”.

The circular light at the corner runs around indoors and outdoors, creating a dimensional visual effect and echoing the outdoor lawn. The unique and artistic lighting enriches the playfulness of the façade.

The French windows dimly reveals the “third space” for leisure, socializing and activities. It also overlays with the brand logo to forms a vertical integration.

The open layout integrates car display, high-tech experience, living and leisure, as well as aesthetics to meet multiple needs. It’s subtly divided into several functional modules, including gallery, NIO café, and NIO life. The simple white color dominates the visual image of the space. Different types of lighting are used to run around the space to create a translucent and pure scenario.


Different from the conventional auto showrooms, NIO space has a limited area in the shopping center and its display area has to be efficiently used. In addition to the display of two models, designers also set up a display window, which is 5 meters long and 2.4 meters wide. Customers may learn more models through this window. The window exhibits the car in its actual size. It provides a more intuitive experience to customers while also meets the need to show more models in a limited space.

The space between two load-bearing columns serves as a leisure lounge for communication, subtly hidden and visible. The lounge is at the window corner while NIO Life is on the other side of the window. The circular light linking the indoors and outdoors draws customers attention to the outside area. Meanwhile, the wooden floor and lawn introduce natural and comfortable vibe into the overall interior. It’s a way to dissolve the cold temperament of conventional auto showrooms. Instead, a warm and relaxing leisure scene is provided to users.

Combining with the brand spirit of “car as the origin point to connect lifestyles in multiple dimensions”, NIO Life is arranged next to the leisure lounge to switch its original exchange function. NIO Life adds a sense of life and sophistication. The peripheral products developed around cars and life depict a pleasant lifestyle scenario for users.

Based on the user experience, the multifunctional user zone seeks a role of the third space outside work and life. It provides users with diverse life and leisure scenarios, such as coffee tasting, leisure and socializing and brand activities. The friendly wood colors and soft light give out a comfortable and natural atmosphere. The hand drawings of the products add an artistic style to the space while understate the craftsmanship of the brand.

NIO Space transforms the customers’ store experience by going beyond the traditional perception of sales. It allows emotional resonance in the space to increase the fun of scenarios and users’ brand recognition. Ultimately, it is to achieve the brand’s vision to create a pleasant lifestyle for users.










Recent Posts