M07 by MINIMO


"The project brings domestic warmth to the house, former office, unifying the common spaces in a large longitudinal room"


Designed by MINIMO

Photographed by Amores Pictures


The current house, designed for a young family, was originally an old office located in the ground floor of a 19th century building, in a classic neighbourhood of Madrid. The key of this intervention lies in turning this office of long corridors and numerous compartmentalized rooms into a house with a large longitudinal space where the public areas were concentrated.

This central space takes up the entire height of the house and emphasizes the entry of natural light thanks to the five semicircular arch windows.

The project aims to optimize the distribution of the space, unifying the living areas, kitchen and dining room and articulating this

continuous space through a single piece: the free-standing birch plywood piece of the kitchen. The warmth of this material

contrasts with the cement tile floor used in the kitchen area. The rest of the space is unified by an oak wood floor.

Bathrooms and bedrooms are distributed in the most private areas, set apart from the large common space. This part of the house is solved in a simple way, articulated around three patios associated to the rooms.

In order to give a domestic scale to the house, a height of 2.50m is set for finishes and carpentry. In this way, the spatial perception improves and the sensation of being in a continuous space expands.

The project brings domestic warmth to the house, former office, unifying the common spaces in a large longitudinal room.









Recent Posts