BLVD International | Hero Office Club


The music in Jinguan City (Chengdu) was soft and melodious, half drifted away with the river wind, and half drifted into the clouds. Chengdu is known as the land of abundance and the capital of the highest kindness. The 3000-year history has precipitated a unique Bashu culture, which is prosperous and orderly, leisurely and progressive.

 

Client: Hero Holding

Designer: BLVD International


Three or five friends gather in the warm sun, with lingering tea fragrance. Bamboo weaving, Sichuan Opera, walking pet bird... the leisurely and elegant culture and art are permeating in daily life.


Gathering all kinds of splendid prosperities of the city, Hero Office Club is located in Chengdu Vanke Building, opposite the Tianfu Panda Tower, the tallest building in the west. Adhering to the gene of innovation, the space takes the unique "cozy" life aesthetics as the soul, and builds an elegant and interesting place that integrates humanities and art, and reflects technology and creativity.


The riches and splendour of Bashu Culture


A cup of covered bowl tea witnesses numerous stories of Chengdu. The reception area of the club begins with the tea culture of old Chengdu. The tone of leisure and ease continue the spirit of the tea ceremony of old Chengdu, which is inclusive and harmonious.


The custom tall cabinet is inspired by bamboo, and the orange lacquered wood forms a sharp contrast with the black oak, enriching the dramatic expression of the space. The unique bamboo texture wallpaper is simple and natural.


The highly visually appealing face-changing art is presented through the combination of art screens and electronic screen. While respecting the mysterious beauty of art, it gives the space a more textured daily expression.


Balance tension and relaxation, cultivate wisdom in leisure. Between the changes of light and shadow, the tone of fun and interest arises at will.


As an inexhaustible source of modern creation and innovation, tradition is constantly transforming and sublimating into fashion and the present. The background wall of the corridor themed on Shu brocade, which is like the bright and beautiful morning glow, is a tribute to the Bashu culture and an ode to the pursuit of the ultimate craftsman spirit.


Smart light and shadow revive the world


The chairman's office shows a more inclusive and vital space connotation. The simple metal chandelier balances the warm texture of solid wood and fabric, while the seemingly opposite materials achieve the best balance between rationality and sensibility.


The matching of dark wood walls and orange sofas is calm, elegant, and full of fashion and vitality. Natural light pours in and changes with time and seasons, giving the space infinite vitality.


Look at the curved banks of the Qishui River, which is greened by the bamboo forest. The restaurant isolates from the hustle and bustle outer world by tranquility and elegance.


The background wall made of green art acrylic superimposed on the bamboo wall cloth perfectly reproduces the charm of the Bashu sea of bamboos, which is in lush green and profound elegance.


The expressions of KTV is ever-changing, and the light is no longer just the medium, but the protagonist of the space. The dotted lights are shining on the new provincial capital that never sleeps.


Modern Tianfu, leaping huge change


Work and life, public and privacy, those seemingly contradictory needs obtain a sense of boundary and achieve different spatial expressions through the difference in space materials, color intentions, and spatial variations.


The spiritual core of ease and comfort is elegantly expressed in the abstract birdcage display stand in the office area. In the collision of technology and art, diligence and leisure, the life aesthetics of Bashu are perfectly inherited.


The ceiling is arranged with metal lines of varying density, and the overall space is full of undulating tension and dynamics. Linear light strips are integrated with the same design language, and the restrained design transfers the space autonomy to the user.


Located at the junction of the two functional areas of the office and the club, the large conference room realizes space sharing in the distribution of moving lines and adapts to various user needs in terms of space temperament.


After work, you can enjoy leisure and appreciate the scenery here. The corridor is subtly interspersed with the architectural system of the original building with simple blocks, which eliminates the abruptness of the large column and creates a unique interior landscape.


Pretty in things, splendid in heart. With the Bashu culture as the core and modern creativity as the face, the leisurely and diverse humanistic expression is closely linked with the inclusive cultural context of Bashu, creating a new office highland with a graceful appearance.



Recent Posts