top of page

Wu Jiachun's New Work | Serene Home


Nowadays, fast-paced lifestyles are intensifying the tense atmosphere in urban living spaces. This project is a residence situated at the bustling CBD in Guangzhou, China. The client, who is a jewellery design professional, hopes to have a serene living space and is strict about details. Through close communication and joint efforts with the client for two years, the designer created this ideal and serene home that is secluded from the busy city.

Designed by Spring Design Office

Photographed by You Hongxiang

Acted as a dream-maker, the designer realized the client's imagination on the "home" via ingenious treatment of the space. Natural wood colours set the overall tone of the residence, with dark and light shades forming a contrast and enriching a sense of layering.

According to Karl Marx, human beings are born but unwilling to be lonely, and all things in the world are interdependent. This is especially true to the sensitive client, who hopes that the living space will provide scenes for intimate interaction among family members. To that end, the designer transformed the originally conventional dining room into a multifunctional space, which serves various purposes including dining, working, entertainment, etc. and creates intimate experiences in the home.