IC RESIDENCE BY RMAA - REINACH MENDONÇA ARQUITETOS ASSOCIADOS (BRAZIL)

June 11, 2020

A corner site just 191,5sqm large but close to everywhere. One car for the family and to live close to school and work were the main goals of the project. The solution was to verticalize the uses in four different floors. 

 

Designed by Reinach Mendonça Arquitetos Associados

Photographed by Leonardo Finotti

 

Kitchen, dinning and living room are all integrated on the ground floor. The lower floor has all the support areas and the upper floors the bedrooms. 

Minimal materials were used: concrete, glass, metal beams and white walls. All spaces are integrated, and vertical circulation is defined in just one stairway. Large glass panels and slab cutouts profusely increase the light within the spaces.
Lower and ground levels have burnt cement floors and frames are all brown aluminum.  A yellow metal panel stair hangs on the dinning void as a sculpture. This central void minimizes the visual distance between the floors e integrates the different spaces. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload