Módulo Rebouças Building by Dal Pian Arquitetos

January 8, 2020

In a square-shaped plot on the corner of Rebouças Avenue and Capote Valente Street, in the Pinheiros neighborhood of São Paulo, the Rebouças Module consists of 46 office units, a ground floor theater and garage basements.

 

Designed by Dal Pian Arquitetos

Photographed by Nelson Kon

 

It was conceived as a cube pierced by a continuous central void facing the reception areas of the building, the theater foyer and the peripheral vertical and horizontal collective circulations present on all floors.

These spaces and voids provide varied visual perspectives and playful visions of the building's events, thought of as an outgoing and friendly workspace that seeks to stimulate the encounter, coexistence and socialization. Gardens and planters on the upper and lower floors convey green to the indoor environments.

Externally, the building is lined with a set of frames that alternate glazed modules with opaque seals in composite aluminum panels, in shades of gray and yellow. These closures and openings are designed so that all units receive the same percentages of natural lighting and ventilation.

The building has no railings or walls facing the streets. Its transparent and permeable ground floor is receptive to urban flows, so as to promote its harmonious insertion into the urban fabric of the city.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts

June 25, 2020

Please reload