Bon Appetit Photography Studio by Han Yue Interior Design

December 26, 2019

The alteration of light is a key factor for photo-shooting; thus, we consider the photography studio supposes to coexist with natural daylighting as much as possible. This building was built in 1982, located in the hill area at Hsinchu city. Inspired from membrane semi-transparency, the façade was rebuilt with glass bricks, which undermining the sloping groundline and visual heftiness, and becoming semi-clear carrier.

 

Designed by Han-Yue Interior Design Co., Ltd.

Photographed by YHLAA (Yi-Hsien Lee Photography)

 

Entering indoors, the cement hollow-brick wall creates a contrast with glass brick wall, both materials implying a synthesis of old days and new era, which allow light transmitting freely spread out

To reminisce about historical colonial styles, the mixed-color marble flooring was kept intact, and the wood-framed foldup windows were preserved. Moreover, upstairs fences and front doors were restored in woods. The ceiling comprises curve and linear details, creating inviting layers.

In dawn, while interior lightings were lit up, the neighbor and passers-by can sit on the bench and share illumination via glass brick wall, which create a connection between community and people.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts

September 11, 2020

Please reload