Ris Workspace by Ris Interior Design

October 18, 2019

This project, the building itself is a 47-year-old traditional Taiwanese terraced house, located at Taichung city. The third floor was divided as storage area, simply built with iron truss and corrugated steel roof. In order to refurbish this floor into work space, the noise is the most concerning issue.

 

Designed by Ris Interior Design

Photographed by Hey!cheese Photography

 

Take the advantage of roof ceiling height, the work place is least constructed to win higher ceiling and save rooms. The wide floor-to-ceiling window not only allows the interior to be airy and light-filled, but also bring city panorama and street greenness into office. Treetops move with the rhythm of the wind, which enrich minds and good for contemplating.

The ceiling form inherits the existing triangular roof slopes, adding insulation cotton and calcium silicate boards to improve sound insulation and better for heat-cooling. The outer layer is covered with flakeboard (OSB board), whose textural finishing of wood fibers echoes the organic ambiences.

Minimalist approaches to interior construction; to keep the building importance intact as much as possible. Authentic Taiwanese tile flooring is mostly preserved, and partially mix hexagon terrazzo with wood tiles, to give complementary touches.

Unintentionally expose the brickwork texture at whitewashed walls, where the craftsmanship and cultural essence exist, to express respects and gratitude to the historic importance of this building, culminating with a well balance between ‘form follows function’ rules and contemporary fusion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload