Filter Life by Waterfrom Design co., Ltd.

June 13, 2019

The brand specializing in water dispenser production and sales was given a new younger and more fashionable image under the management of the second generation ownership. Waterfrom Design transforms the perspective of space in the 30-year factory as if it were water. Deconstructing the filtration cycle is a complex process, and layers are used to separate spaces based on the concept of “water filtration”in the water making process. Light materials such as barcode glass and mesh are used for partitioning, and vertical and horizontal routes pass through and overlap like the water treatment process. Table lamps and railings are decorated with bright and saturated colors. The spatial direction and linear rhythm are guided through the layout of work tables, pipelines, and steel beams. The stainless steel block shaped structure at the entrance is polished by hand and glistens like water ripples. The reception counter and outdoor signboard wall are made from cement and have layers of water wave patterns. Along with the wall full of the filtering material activated carbon, as if they begin to tell the story of this space.

 

Designed by Waterfrom Design co., Ltd.

Photographer: Kuomin Lee

The base was originally storage space, the structure and layout of the old building was retained, and the light lemon yellow color of the fence reveals the ambition for a brand rebirth. Semi-transparent U-shaped glass has replaced the iron sheets and windows at the front, eliminating the common issue of factories being dark. The shifting lights pass through the glass wall and form a variety of rosy colors. Together with the rich colors of the factory wall next to it, they form a modern façade that is minimalism with aesthetic colors. The recycling structure made from transparent plastic sheets becomes a light emitting building when sunlight shines on it, performing the performance art of recycling in the front courtyard.

The middle of the space is a laboratory built with glass, the laboratory’s table is made from steel, veneer, and hollow boards symbolize the corporate culture of innovation and research & development, showing the dynamic process through a circular route surrounded by lamps. Exposed gray pipes and colored glass that reflect on each other in the block-shaped office space above create a depth of view similar to filters, and increase the spatial depth and temperature of the second floor. The hand-painted curved wall of the hallway and lights hanging in the rest area deconstruct the symbols of water twisting, turning and overflowing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts

June 25, 2020

Please reload