CuldeSac designed PEWTER STORE with a mobile friendly concept

January 30, 2019

 

Urban and technological sensations merge in the latest retail work designed by CuldeSacTM Custom. Pewter Store opens its doors in the heart of Gandía (Valencia) to respond to the high demand of generations Y and Z.

 

Interior Designer: CuldeSac

 

Provocative, irreverent and transgressor. This is the character of this new retail concept, which materializes with the firm's first flagship store. A space with a very marked identity, communicable and photographable. Pewter is much more than a store; it is born as a meeting point and potential scenario in social networks.

 

It intends to be an extension of the road, extolling public space and provoking the pedestrian. It intends to be the confluence where speed, light and escape interact. Sensations of today's life transferred to the sales space.

 

To this end, CuldeSacTM Custom's creative team has developed a comprehensive strategy that encompasses concept creation, design, execution, branding and communication. Pewter is a 360o brand and that's how it presents itself to the world.

The showcase works as a first claim. A direct and daring message, which speaks the same language as its target and incites them to go into its universe. Stores are no longer stores; they are literally a message that the brand emits to burst onto the scene.

 

Once inside, there’s an explosion of stimuli and sensations. The orthogonality of space disappears in order to connect with the language and the ephemeral of these generations’ lifestyle.

 

Metallic latticework act as an exhibitor and become the loudspeaker for launching messages and locating campaigns. Ticker LEDS with moving texts wrap and accompany the customers throughout their tour in the store. The floor simulates large prefabricated concrete slabs placed in parallel and the exhibition system is designed specifically as a versatile system prepared to give support to the dynamism that the space needs. It is a system that fences the perimeter and generates the interior route. That fence can be completed with flat metallic tramex plates, with transparent or yellow polycarbonate, with translucent PVC slats, with campaign or communication.

 

It isn’t just a shop, Pewter has gone further. With this new space, the foundations have been laid for the expansion of its business model.

 

The space rests under a roof of yellow rock wool (corporate colour) enhanced through a grid of LED tubes that illuminate 360 o, a differentiating element to position itself as 'the shop of the yellow roof'. The graphic identity invades every corner and reaches up to the design of the Pewter bag, which stands as an icon of the store.

 

Naturalness promotes space and exposes what is normally hidden. For this reason, strips and sockets play a leading role in the space, leaving the cables as part of the interior design. Each detail defines its personality: Pewter is spontaneous and real. It naturally exhibits what others hide. Nude technology.

 

Pewter's flagship store has been designed to be portrayed and spread on social networks, so the urban bench appears as an icon on the façade. The inner grandstand is made available to visitors to be used as a place of work and meeting or as a perfect stage for the most viral photographs.

 

It is a space for one to be at, a point of connection with the brand, which has been built from spontaneity and irreverence. A concept that understands the keys of current consumption and that worships the selfie and the power of social media.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload