SUPERLIMÃO STUDIO designed a Mira Apartment with a contemporary atmosphere

December 24, 2018

 

​The idea for this project located at the Mira Building in São Paulo was to create a contemporary atmosphere and at the same time a place with a ‘home feeling’ with the chosen finishes, materials and furniture. Delivered on the slab, the Apartment should have three suites, office, living room integrated to the living room and kitchen, home theater, laundry and a generous pantry. 

 

Architecture: SuperLimão Studio

Photography: Maíra Acayaba

 

Developed to host a couple with two children and their cats, the spaces were designed to meet the different needs of this family. The office was well thought out, since the clients usually work at home. For the tv room, it was designed by the studio a comfortable sofa to accommodate the whole family and the kitchen was opened to the living room. For the cats, a coffee table has been thought to serve as hammock. The couple asked for a space to leave the shoes in the hall, therefore was drawn a wooden bench with a shelf under the seat: a place to sit to take the shoes off.  

The design was based in four elements: cement, wood, brick and an extensive palette of colors. Burnt cement spreads in the apartment across the floor and takes the form of a concrete counter that runs through the entire room up to the home theater. The wood was used in the lining of the social area and on the floor of the home theater. The brick, already present in the façade of the building, was brought inside and placed on the wall of the dining room. More than 35 colors were used, applied to walls, ceilings, doors, carpentry and fixtures. 

 

In the layout, the position of the entrance door has been changed to take advantage of the wall of the living room: a concrete bench runs from the livingroom to the TV room, which serves as support for ornaments and pictures, in addition it houses a closet below it. The covering of the floor at the kitchen, a porcelain tile delivered by the construction company, was replaced by the burnt cement floor to further enhance the integration between the dining room and the kitchen. A hydraulic tile area was drawn around the island of the stove, ranging from four shades of green and blue. The barbecue was dismantled and turned into a space to make pizza. The sink and the barbecue pit were kept and covered by a stone bench.

​This project’s lighting priorizes solutions of indirect lighting, through led in the shelves and crown molding, and spot lighting with the use of lamps. The landscaping is practical and functional: pots were arranged with fruit trees and a small vegetable garden.​

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts

September 11, 2020

Please reload