ALTS Design Office:A house under the eaves

December 18, 2018

This residence was built next to the main building in the area, where many old houses stand side by side.

 

Designer: ALTS Design Office

The client's request was "I would like to have a space like the ones in the 'Glamping resort' "; and in keeping such a concept in mind, the designer attempted to create an area where the dweller can escape from their daily life and spend an extraordinary time.

​Glamping provides visitors with a place to enjoy the outdoors comfortably and without a fuss. By adding a space with the attractiveness of Glamping to the house, the designer created an external space within the house.

​The designer extended the eaves of the triangular roof, a look which is associated with a tent, up to the wood deck and lengthened them. Thus, the designer successfully created a quasi-external space where the outdoors can be enjoyed without the trouble of putting up a tent.

The wall facing the wood deck is made of glass, so we added 7.0m beams extending from the outside to the inside which connected the inside and the outside even more, moderately bridging the interior and exterior space.

 


If you open the window, you can enjoy the outdoors while staying indoors.
If you open the windows and arrange some chairs and a table, the external space will become an internal-like space, which will help to create an extraordinary atmosphere.

The designer hope the client who wanted such an extraordinary space can enjoy transforming the room from an extraordinary outdoors space into an everyday living space.

 

 

Source & Photos: ALTS Design Office

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload