top of page

TAITU by ALAPAR ESTUDIO in Barcelona

​New Ethiopian restaurant in the heart of Poble Sec, Barcelona. Our mission was to transport Ethiopian culture in an elegant and respectful way, maintaining as protagonists original artisan elements.


Designed by ALAPAR ESTUDIO

Photography by Pablo Román

With the use of color, we accentuated the beams and columns creating a rhythm in the space. A new distribution was made and a bar was created on the front wall of the premises to create space for diners on the sides. On one side we can find an area of wooden benches and on the other side, puff cushions in the two protagonist colours.

Also we used earth, beige and burgundy colours and materials such as light wood, natural fibers and cotton and linen fabrics to create a warm atmosphere so the color of the "Mesobs" (traditional Ethiopian tables) resonate through the restaurant.