BIG designs Noma restaurant's new “garden village” home in Copenhagen​

October 15, 2018

BIG (Bjarke Ingels Group) has designed a cluster of buildings in Copenhagen​ that serves as the new home for Noma restaurant. Situated between two lakes and within the community of Christiania, the new Noma restaurant is built on the site of a protected ex-military warehouse once used to store mines for the Royal Danish Navy.

The project comprises 7 small buildings with 11 connected spaces that are tailored to their specific needs and built of the finest materials best suited for their functions. The connected spaces are densely clustered around the service kitchen, putting the chefs at the center of it all. With this central position, the kitchen crew can have a perfect overview of every corner of the restaurant.

 

The 40-cover dining room and adjacent private dining room are made of stacked timber planks, designed to "resemble neatly piled wood at a lumber yard”. A large skylight and expansive windows can slide open to the outdoor permagarden. Noma also has three new greenhouses that are used as a garden, test kitchen, and bakery.

​Each ‘building within the building’ is connected by glass covered paths that allow chefs and guests to follow the changes in weather, daylight and seasons, making the natural environment an integral part of the culinary experience.

Design & Sources by BIG

Photos by Rasmus Hjortshoj.

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload