Peckham house extension by Al-Jawad Pike in London

September 17, 2018

The project provides a new two-storey rear extension to this Victorian terraced house in South London.

 

Designed by Al-Jawad Pike

 

The existing narrow kitchen extension on ground floor was remove and replaced with a new light filled kitchen and dining area.

The ground floor is expanded sideways filling the entire width of the plot with reconfiguration of the existing internal layout to incorporate a washroom and generous arrival hall. 

 

Volumetrically, the ground and first floor extension is articulated into two distinct volumes constructed from a light coloured pigmented concrete block, which provide a subtle distinction from the main house.

 

The windows in this new volume are made from oak, which has also been used in the interiors. The large skylight allows north light to pour into the extension.

 

 

Source & Photos: Al-Jawad Pike

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload