Luneurs Boulanger + Glacier by hcreates

September 10, 2018

 

Luneurs Boulanger + Glacier is situated in a busy little walking street in the Former French Concession, Shanghai.

 

Designed by Hannah Churchill @ hcreates

Photos by Guo yi

 

This French run neighbourhood store consists of an onsite working bakery and front retail space. Views through to the back-working space allow for the customer to visually interact with the baking process.

The front shop space is intimate and compact, combining traditional rustic elements with sleek modern surfaces. The presentation of the baked goodies, combine a more traditional display at the back with a minimalistic "hero product" display on the counter.

Gold highlights, including a large gold convex mirror on the wall reference Luneur/the moon and bring an upmarket touch to the interior. Clean lines and distressed textures feature on the walls, floor and ceiling.

The terrazzo floor, inlaid with brass strips, continue these lines, hand-laid piece by piece over a number of days. This attention to detail within the design is also reflected in the passion and quality in the craft of the ice cream and baked product.

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload