SuperLimão Studio signs the Benzina Bar project in Brazil

September 7, 2018

The Group of Benzina Bar, a SuperLimão client also in other projects, was one of the pioneers in implementing the Fast Casual system in Brazil. The idea for the Benzina Bar project, that is located in São Paulo, was to create a young, interesting and at the same time an empowering environment for the customer to have the free will to come and go at the bar.

 

Designed by SuperLimão Studio

Photos by Maíra Acayaba

 

 

 

 

In the house worked an old pub with well compartmentalized areas and that already had undergone a series of reforms, which ended up leaving him without identity. At the same time, the facade of the property has strong lines and expressive angles, which were taken as an architectural objective for its new design.

 

In addition, several openings were made in the frames so that the interior and exterior were integrated. As the environment was well compartmentalized, the first idea was to create a visual unification of all spaces, taking advantage of the existing right foot on the old ceiling. Then the liner was demolished, the scissors of the roof structure were exposed and an acoustic treatment was performed.

 

Three levels of interaction were defined. The ground floor features a large bar and a series of tables at different heights. A large grandstand unifies the ground floor to the first level, where people can move or stand. In the second level were created lounges, a pool area and a second drink bar. This bar has a playful surface created with colorful liquids that move with the touch, making a connection with the hallucinogenic effects of Benzina inhalation.

 

 

Returning to the ground floor, a large opening window was created alongside the main bar and, taking advantage of the level difference between the ground floor and the street level. A single platform was created, serving as a bench for the internal area and, at the same time, a high table for the outside area. All the coatings were peeled, exposed and everything that was created again seeks to bring a great differentiation exposing the new and the old.

 

On the facade were used different colors and linear illuminations, extolling the angles of the waters of the roofs. Internally, on the stage, a lounge was created next to a bookcase with several objects with references from the 80's and a large Biro-Biro platinum lamp, authored by SuperLimão Studio, shows the size of the right foot.

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts

June 25, 2020

Please reload