Vallès Oriental residence by YLAB Arquitectos, Barcelona

December 13, 2017

Located in a beautiful valley in the south of the Maresme Mountains, this home was designed to capture the magnificent views of the coastal mountain range, which is home to pine and holm oak forests.

 

Designed by YLAB Arquitectos

Photography by Tobias Laarmann

The clients, a Scandinavian family, wanted to create a dream holiday home with accommodations for their kids and guests: a unique, warm and comfortable contemporary space that would host an inviting and harmonious atmosphere. The family commissioned YLAB to rehabilitate the existing house including a new design of the facades, outdoor spaces, interior layout and interior design.

 

The home was planned as two different volumes connected by a large outdoor space that houses a swimming pool and the front garden. The secondary volume consists of the garage and the guesthouse. The main volume is spread over two floors and faces the oversized terrace and views.

The home was planned as two different volumes connected by a large outdoor space that houses a swimming pool and the front garden. The secondary volume consists of the garage and the guesthouse. The main volume is spread over two floors and faces the oversized terrace and views.

The street level contains the living room with a dining area and kitchen that are separated by an entrance hall with the staircase. Upstairs, there are three bedrooms for children, a playroom, and a master bedroom.

The interior features taupe colored concrete floors, rich tobacco-colored wood paneling and cabinets, sandstone walls and contemporary furnishings resulting in a modern and sophisticated space. Color is introduced subtly through brass elements, as part of the custom-made furniture and décor, rich fabrics and the landscape views.

The spacious sun-drenched living room is formed by different settings that encourage get-togethers. A tobacco wood custom-made wall unit with integrated black steel fireplace, TV and sound system dominates the space.

The living area displays a cozy arrangement of light colored sofas and chaise longues, paired with black marble coffee tables, armchairs and ottomans over a beige silk rug.

In the adjacent dining area, under a set of magnificent brass suspended lamps, a dark lacquered table is flanked by brass legged chairs.

Grey natural sandstone wall claddings, adjustable wood slats and natural silk taupe curtains complete the

living room, which connects with the inner patio decorated by an olive tree

In the kitchen, a central unit with two side sliding doors, separates the kitchen from the rear located kitchen auxiliary areas. A large central island contains a cooktop and serves as an informal dining space. The bespoke kitchen is finished in a dark coffee lacquer finished with a Neolith worktop and backsplash in the same color.

The master suite contains a dark coffee lacquered custom-made bed with leather headboard, brass side lamps and a silk rug that become the room’s major element. On the wall opposite the bed, there’s a grey sandstone panelled wall unit with a cut-out clad in brass and wood drawers, which hides the tv and storage space.

A large wood sliding door separates the sleeping area from the bath and closet. The central standing washbasin with mirror and two black tinted glass side doors give access to the more private areas.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload