Yaoyue Restaurant by Xiamen Fancy Design & Decoration Co., Ltd

November 22, 2017

Located in a zone of old factories, Yaoyue Restaurant was once an unused terrace. Different from the noisy city outside, the designer wants to integrate nature and industry style together and creates a “floating green island in the city”.

 

Design Company: Xiamen Fancy Design & Decoration Co., Ltd. 

Designers: Fang Guoxi, Zeng Canfang

Photographer: Wu Yongchang

The planar graph of the restaurant looks like the letter L, which enables the users to see different views when they change their steps. The whole space can be divided into three kinds of spaces: the outdoor space, the public space and the compartments.

Designer uses bamboo chips and plants as the main elements. Before construction, workers planted climbing vines. Therefore, when the case was done, the climbing vines has already covered the filter and cast a green shadow over the restaurant. When the sun shines across the bamboo chips, the filter and the climbing vines, the light and shadow will change randomly according to the variation of time, weather and the trace of walking. Moreover, the murmur of water in the outside pool gives the users multiple kinds of experience. 

Meanwhile, designer provides different atmosphere for users in the daytime and at night. If we can compare Yaoyue Restaurant in the daytime to a fresh floating island, the restaurant changes into a charming attractive space at night. The simulated starry night and the misted partition improve people’s relationship.

The design of the restaurant aims to completely mix the style of dishes as well as the space together. By borrowing the nature change in different time and weather, the restaurant provides a delicacy space where the users’ vision and taste can be highly blended.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload