Home Climate by TRIA Arquitetura, São Paulo

October 18, 2017

São Paulo, 2017 – It´s hard to imagine a climate of calm in the heart of Itaim Bibi, a busy neighbourhood of São Paulo. But in this apartment signed by Tria Arquitetura, led by the architects Marina Cardoso de Almeida and Sarah Bonanno, the 'house climate' was reached after a renovation. Having the naturalness as premise, the light and natural colors, very green and fluidity set the tone for the new project. 

 

Designed by Tria Arquitetura

Photography by Julia Ribeiro

Original from the 70's, the property had never undergone a renovation and the kitchen was separated from the living room and the kitchen. "We plan to use the spaces as much as possible integrated, taking into account some family needs such as service area and generous kitchens," explains Sarah Bonanno, sister of the resident Marina Bonanno, who lives in the apartment with her husband and two small children. 

The apartment program is divided in three bedrooms (one suite with dressing room), dining room with integrated living and tv, kitchen with integrated pantry and with possibility of interaction with dinning room, in addition to the service area with suite for employees. With 157m², the integration of the ambients brought lightness and made possible the cross ventilation and increased natural light. In addition to the changes, came the references in wood, hydraulic tile and light colors. The result was a practical and welcoming home. 

The architects reinforce that two coatings were the starting point for the other decisions. As the idea was to bring nature and green to the apartment, it was necessary to choose an easy maintenance floor since the living room would gain a green wall with automatic irrigation; therefore, porcelain was adopted. The predominance of light color allowed the use of wood in the joinery and furniture in abundance. Already the blue hydraulic tile came to bring that touch of warm and family atmosphere to the home.

The furniture followed the line of the brazilian house, with clean design of modernist lines, natural wood. So the palette was forming within the expected: green of nature, wood, lots of natural light, touches of fabric and color in the kitchen. The highlight goes to the kitchen, where it was possible to use elements that the customers would like to have in the space: lightness and warmth. It was like those grandmother's kitchens where you do not want to leave there and at the same time have the practicality and modernity of the current times.  

For the architects, this is a project that conveys a warm feeling with the home atmosphere, with integrated spaces that allow fluency and family gatherings. The use of natural materials mostly and in neutral tones contributed to this: an uncomplicated space to live good moments.

 

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts

September 11, 2020

Please reload