top of page

Dave and Bella's Headquarters by LYCS Architecture, Hangzhou


The new headquarters of dave&bella, located in Hangzhou’s Binjiang District, is a multi-purpose office building converted from a warehouse to accommodate the expanding business thanks to the company’s reformative business strategy. The main challenge is to curate an open spatial sequence suitable for mixed programs including general office space and a wide range of auxiliary functions. This project makes a good case in the context of contemporary Chinese urbanization in which the adaptive reuse of outdated warehouses is widely practiced as an urban renewal method.


Designed by LYCS Architecture

The existing building is a 50m by 50m embroidery-manufacturing warehouse, completed in 2003. Characterized by the long spatial depth and rigid column grid, the conventional factory layout makes the interior under-lit and poorly ventilated, which hurts the versatility of the interior. The design proposes a total reconfiguration of the existing spatial order, maximizing the potential utility of the rigorous legacy structural grid. With the introduction of connecting tissues, LYCS aims to vitalize the linearity of the layout, achieving a versatile work space with plenty of light and air.

To address the issue of lacking natural lighting, three atriums are introduced to the center of building mass. The atriums are fit into long-span structural bays, making them column-free light courts. LYCS also used full-height glass curtains around the atriums in order to bring more light to the desks, which is instrumental in bringing the lux level to a comfortable standard.