top of page

Fissure House by Threefold Architects - London


Threefold Architects has overhauled this terraced house in London to include cut-back floors offering glimpses between its various levels.


Designed by Threefold Architects


The North London studio wanted to create light and open spaces in the narrow the four-storey-high property in a Redchurch Street conservation area.


They named the project Fissure House because of a three-storey void the architects created along an angled corner on one side of the residence.


A wooden staircase with a golden metal handrail occupies the gap so that the rest of the property can be used for living areas.


"Space was optimised by creating a single linear staircase occupying a triple height void or 'fissure' along the edge of the building," said the architects.