This writer’s shed was designed to be a quiet haven in the big city

April 3, 2016

WSD Architecture were commissioned by their client, an author and illustrator, to design and build a backyard shed where they could work, at the end of their property in the London Borough of Hackney.

 

Photography by Wai Ming Ng

When describing the shed, WSD Architecture mention, “the space is conceived as a haven in the city; a fairy-tale hut at the bottom of the garden where the client can retreat and immerse himself in his work.”

 

You enter the shed through a small covered deck area, and inside the door, there’s a small bathroom tucked away in the corner. 

 

 

The entire back wall has been fitted out with a custom-designed bookshelf. 

A wood burning fireplace keeps the shed warm. 

A tiny cut-out window is perfectly framed like it is part of the bookshelf. 

 

 

 There’s also a small section for storing wood for the fireplace.

 

Via: Contemporist

 

Please reload

Submit
Your
Recent Posts
Please reload